Gratis verzending vanaf €30,-

Natuurlijk en vegan

Binnen 24 uur verzonden

De kracht van Aloë Vera

Aloë Vera, een ingredient dat we steeds vaker terugvinden in verzorgingsproducten en wat ook in toenemende mate in pure en natuurlijke vorm gebruikt wordt. Maar wat doet Aloë Vera nou eigenlijk? Wat maakt het zo geschikt voor de dagelijkse huidverzorging? Wij zochten het voor je uit.

In vrijwel ieder tuincentrum of woonwinkel kom je ze tegen, de Aloë Vera plant. Oorspronkelijk komt deze plant uit de Arabische wereld maar intussen vind je deze plant in allerlei verschillende landen, van Mexico tot het Caribisch gebied en van India tot Indonesië. De plant behoort tot de succulenten en wordt al eeuwenlang gebruikt bij gezondheidsrituelen. Het sap wordt verkregen door de steel af te breken. Het doorzichtige sap kan direct worden gebruikt.

Fermentatie voor nog hoogwaardiger gebruik

Door toepassing van hyperfermenatie-technologie op het Aloë Vera gel creëer je tal van comsetische eigenschappen. Het resultaat is een significante toename van de antioxidant activiteit van de aminozuur-eiwit fracties en vitamines, die zo een krachtige voedingsstof worden voor de huid. Fermentatie is een natuurlijke booster die ingrediënten omzet in krachtige voedingsstoffen.

Voor natuurlijke lichaamsverzorging

De plant bevat vitamine A, C en E. Dit zijn antiocixanten die kunnen helpen de huid te genezen en veroudering te vertragen. Ook verschillende aminozuren, sterolen, lipiden, tannines en  enzymen die zich in de gel bevinden in de plant dragen bij aan de kalmerende werking van aloë vera op de huid. Zij kunnen helpen huidirritaties te verminderen.

5 tips voor het gebruik van Aloë Vera als natuurlijke lichaamsverzorging

Huidverzorging

Aloë Vera zit boordevol vitamines, eiwitten en mineralen. Het heeft een sterk kalmerend vermogen en kan dus worden gebruikt bij bijvoorbeeld wondjes, brandwonden, huiduitslag of andere irritatie. Het is een echte genezer en wordt daarom ook wel de wonderplant genoemd.

After sun

Aloë Vera is ook uitermate geschikt als after sun. Naast de kalmerende werking heeft het een verkoelende en hydraterende werking. Zo is bijvoorbeeld de Kalmerende Emergency Spray Aloë Vera (200 ml) – The Green Style een zeer geschikte after sun spray.

Gezichtscrème

Ook als gezichtscrème is Aloë Vera uitermate geschikt. Zoals eerder beschreven heeft het een sterk herstellende en kalmerende werking. Tevens hydrateert en verfrist het de huid.

Haar

Op zoek naar een geweldige natuurlijke behandeling van het haar? Dan kan Aloë Vera zeker niet ontbreken. Het is de perfecte behandeling van droog haar of een geïrriteerde hoofdhuid. De vele vitamines en mineralen houden het haar sterk en vanwege de anti bacteriële en schimmelwerende werking helpt het ook tegen roos. De natuurlijke enzymen helpen de dode huidcellen te verwijderen en nieuwe cellen aan te maken.

Deodorant

Het is soms lastig om 100% natuurlijk en biologische deodorant te vinden die ook echt werkt. Deodorant op basis van Aloë Vera is daarom echt een uitvinding. Buiten het feit dat het natuurlijk is, werkt het uitstekend, geeft het een langdurige bescherming tegen transpiratie en vervelende geurtjes en verzorgt het tevens de huid. Een unieke combinatie.