Gratis verzending vanaf €20,- (NL)

Natuurlijk en vegan

Binnen 24 uur verzonden

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Emergency Spray – 100% geconcentreerde Aloë Vera

Aloë Vera Emergency Spray

Emergency spray, een veelzijdige oplossing voor tal van huidklachten zoals verbranding door de zon, insectenbeten, schaafwondjes en huiduitslag. Ontdek de kracht van Aloë Vera en lees in deze blog waarom de Emergency Spray de oplossing is voor vele huidklachten.

De gemiddelde zomerdag

Een lange zomerse dag, volop zon, lekker ronddwalen in een stad of een dagje aan het zwembad of op het strand. We smeren ons van te voren nog snel in met zonnebrand crème en dan lekker op pad… Totaal onderschattend hoe belangrijk tussentijds in blijven smeren is. Het grootste probleem is dat je het moment van verbranden nauwelijks door hebt. Zeker als je aan of in het water ligt. De huid wordt gevoelsmatig gekoeld door een zomerbriesje of het water. En dan is het te laat. Een trekkend gevoel van de huid is het eerste teken van verbranding door de zon. Wanneer je vervolgens ‘s avonds in de spiegel kijkt zie je het resultaat pas echt goed. Je bent verbrand.

After Sun spray, wat doet het eigenlijk?

Aftersun is een verkoelende gel of lotion die je gebruikt nadat je in de zon bent geweest. Aftersun kan verlichting geven bij verbranding en helpt de huid te kalmeren. Zeker wanneer de huid trekkerig en droog aanvoelt kan een goede after sun uitkomst bieden. De warmte en UV straling van de zon drogen de huid uit. Dit kan op termijn leiden tot huidveroudering zoals fijne lijntjes en rimpels. Het is daarom van groot belang de huid gehydrateerd te houden. Een goede after sun bevat hydraterende en kalmerende ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine. Deze ingrediënten brengen de vochtbalans op peil.

Aloë Vera Emergency spray als aftersun

Veel aftersun producten bevatten Aloë Vera en dat is niet voor niets. Aloë Vera is een van de beste natuurlijke remedies bij huidklachten zoals verbranding. De dikke, stekelige bladeren van deze tropische plant bevat een transparante gel die al sinds de Egyptische oudheid wordt gebruikt om de huid te kalmeren. Aloë Vera staat tevens bekend om de ontstekingsremmende eigenschappen en heeft een sterk hydraterende werking. Meer heeft een aftersun product dan ook niet nodig. Je gaat simpelweg geen betere aftersun vinden dan eentje met Aloë Vera. Sterker nog, hoe hoger het aandeel Aloë Vera, hoe beter de werking. De emergency spray is een spray op basis van 100% geconcentreerde, gefermenteerde Aloë Vera. Zuiverder dan dit ga je het niet krijgen.

Aloë Vera spray voor het haar 

Wist je dat de Emergency spray ook kunt gebruiken voor behandeling van je haar en hoofdhuid? De spray geeft geen vlekken of vettig gevoel in het haar, iets wat veel lotions wel doen. Daarom kun je ook de hoofdhuid goed behandelen met de spray, bijvoorbeeld bij verbranding door de zon of bij huidirritatie. Daarnaast geven de voedingsstoffen van de Aloë Vera plant je haar en de haarwortels alles wat ze nodig hebben om gezond en soepel aan te voelen. Tip: Spuit de emergency spray op half droog haar na het douchen en masseer het zachtjes in. Je zult zien dat het haar glanst. Het hydrateert het haar.

Hoe gebruik je de spray

Samengevat kun je stellen dat deze spray voor tal van doeleinden gebruikt kan worden. Voorkomen is altijd beter dan genezen maar waardoor de huid ook geïrriteerd is, de emergency spray kalmeert, hydrateert en bevordert het herstel van de huid. Spray simpelweg van zo’n 10 tot 15cm afstand. Spray zodanig dat de spray er niet afloopt maar de huid licht vochtig aanvoelt. Uitsmeren is niet nodig. Bij gebruik in het haar is verspreiden door inmasseren wel aan te raden. Het kan zijn dat de spray een kort branderig gevoel geeft, met name bij huidbeschadigingen zoals krassen, schaafwondjes of sneetjes. Dit is niet erg en verdwijnt doorgaans snel.