Gratis verzending vanaf €30,-

Natuurlijk en vegan

Binnen 24 uur verzonden

Gezichtsverzorging voor mannen

Misschien denk je bij natuurlijke verzorgingsproducten niet meteen aan scheren, aftershave, rimpels of andere gezichtsverzorging voor mannen maar ook mannen besteden meer en meer tijd aan de huid, en dat is goed! Lees in deze blog welke producten je als man het beste kan gebruiken en welke routine je kunt toepassen.

Reiniging

Op de eerste plaats is de reiniging van de huid erg belangrijk. Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf. Dit kan vuiligheid zijn zoals uitlaatgassen, stof en vet, maar ook bacteriën die de huid beïnvloeden. De huid reinigen is dus simpelweg noodzakelijk. Wil je het echt goed doen? Dan moet je de huid eigenlijk twee keer per dag reinigen.

De huid wassen kan natuurlijk een uitdrogende werking hebben maar vergeet niet dat de meeste herstellende producten zoals crèmes, serums en andere verzorgingsproducten minder effectief zijn op een vervuilde huid. Het dekt het vuil als het ware af en verliest daarmee ook de werkzaamheid.

Huidverzorging en scheren

Veel mannen herkennen het vast, het ochtendritueel. Wakker worden, een goede kop koffie en vooral niet teveel tijd verliezen in de badkamer. We weten inmiddels dat de huid reinigen belangrijk is. Dit hoeft gelukkig niet veel tijd te kosten. Met de juiste reinigingsmelk of een fijne scrub onder de douche kun je in enkele minuten klaar zijn. Binnen no-time ben je van de talg en andere viezigheid af.

Dan het scheren… Vaak scheren heeft een grote impact op de huid. Het beschadigt de bovenste laag van de huid. Je herkent dit waarschijnlijk door het droge, schilferige gevoel na de scheerbeurt. Naast jeuk en een droog gevoel zit ook niemand te wachten op zichtbare schilfertjes, uitslag en huidbeschadigingen. Het gebruik van een pre-shave lotion zorgt ervoor dat de huid al gehydrateerd is voor de scheerbeurt. Het maakt tevens de baardharen zachter waardoor scheren gemakkelijker gaat. Belangrijk is vooral om na het scheren de huid goed te verzorgen. Hiervoor is een hydraterende moisturizer de ideale oplossing. Het zorgt naast hydratatie voor een optimale huid balans waardoor uitslag en jeuk niet meer voorkomen. 

Wil je je baard optimaal verzorgen? Start de dag dan met een 100% natuurlijke baardolie. Simpelweg een paar druppels met je handen inwrijven in de baard. Het legt als het ware een filter laagje over de baardhaar zodat vervuiling tegengegaan wordt. De shea en macadamia oliën zorgen voor glans en zachtheid terwijl de groei gestimuleerd wordt. Sluit je ochtendverzorging vervolgens af met de alcoholvrije en natuurlijk deodorant of Eau de Toilette en stap vol frisse energie de dag in!