Gratis verzending vanaf €20,- (NL)

Natuurlijk en vegan

Binnen 24 uur verzonden

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Haar wassen, 5 veel gemaakte fouten met de beste tips

Je herkent ze vast wel, of maakt ze misschien wel zelf, 5 veel gemaakte fouten bij het haar wassen. Was jij je haar altijd met dezelfde shampoo en op dezelfde manier? En is dit wel de goede manier? Hoe moeilijk kan haren wassen zijn? Een goede shampoo en conditioner, meer heb je niet nodig… Of toch wel?

5 regelmatig gemaakte fouten bij het haar wassen

Je kunt dus wel degelijk je haar op de verkeerde manier wassen. Het klinkt zo simpel maar het kan echt kwaad doen voor je haar. De verkeerde manier je haar wassen kan leiden tot huidirritatie of zelfs hoofdhuidinfecties. Vaker voorkomende klachten zijn uitdroging van het haar en haarbreuk. Maar niet getreurd, het is nooit te laat om de methode van het haren wassen te veranderen. Lees en maak gebruik van onze tips om nog mooier en verzorgder haar te krijgen.

Tip 1: Wissel niet teveel tussen verschillende producten

Om je haar gezond te houden adviseren we een vaste routine aan te houden en niet teveel te wisselen tussen allerlei producten. Je hoeft echt niet elke keer een ander geurtje of ander type shampoo te gebruiken. Laat je niet verleiden telkens nieuwe producten of aanbiedingen te kopen maar houd het gewoon bij de producten waar je je goed bij voelt en waar je haar goed op reageert.

Tip 2: Gebruik voor de shampoo eerst een conditioner

Deze tip klinkt misschien vreemd. Voor het haar wassen eerst een conditioner gebruiken. Maar dit is echt een trend op dit moment. Omgekeerd haar wassen. Conditioner is zwaarder en verzwaart dus ook je haar. Door hierna een shampoo te gebruiken wordt het haar beter gehydrateerd. Dit hangt wel af van de textuur en vorm van je haar maar zeker het proberen waard! Wellicht heeft dit een super effect op je haar.

Tip 3: Droog je haar niet met een handdoek

Ook deze tip ken je wellicht nog niet maar droog je haar liever niet met een handdoek. Het afdrogen van je haar met een handdoek kan tot beschadiging leiden. Het zorgt voor pluizig haar en maakt het haar gevoeliger voor breuk. Tevens absorbeert de handdoek de warmte en zorgt voor broos en droog haar. Wil je toch drogen? Gebruik een oud t-shirt en dep je haren.

Tip 4: Was je haar niet te vaak

Sommige mensen vinden het fijn iedere dag te douchen. En hierbij dus ook dagelijks het haar wassen. Dit is absoluut niet nodig. Om het haar schoon te houden hoef je niet iedere dag te wassen. Shampoo heeft een uitdrogende werking en kan het haar ontdoen van natuurlijk oliën. Dit kun je deels ondervangen door het type shampoo. Gebruik bijvoorbeeld een shampoo met natuurlijk olie zoals lijnzaadolie. Maar ten alle tijden geldt, was je haar niet te vaak. Toch de neiging vaak te wassen? Probeer het stapsgewijs af te bouwen. Eerst om de dag en dan telkens een dagje minder. Er is geen eenduidig advies maar 1-2 keer per week haar wassen is doorgaans meer dan genoeg.

Tip 5: Gebruik niet te heet water bij het haar wassen

Misschien niet de leukste tip. Wat is er immers lekkerdere dan een flink warme douche, zeker in de koudere maanden. Helaas is dit echter niet goed voor je haar. Het beste is om de haren nat te maken met lauwwarm water. Te warm water verzwakt de haarwortel en heeft een negatief effect op de huidcellen wat voor hoofdhuidirritatie kan zorgen. Wanneer je het haar na het wassen uitspoelt met te warm water zal het ook sneller tot pluizig haar leiden. Toch een warme douche? Gebruik de handdouche en zet deze wat lager zodat het haar vermeden wordt.

Ben je blij met je routine? Heb je geen klachten over je haar of hoofdhuid? Verander dan vooral niets. Er is geen gouden stelregel over haar wassen. Heb je wel moeite om je haar in goede conditie te houden dan heb je wellicht iets aan deze tips.

Lees hier meer over de natuurlijke verzorgingsproducten van onze Italiaanse leverancier.