Gratis verzending vanaf €20,- (NL)

Natuurlijk en vegan

Binnen 24 uur verzonden

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe kies ik de juiste bodylotion, 4 tips

Al jaren verdiepen we ons in natuurlijke en biologische huidverzorging. Welke bodylotion werkt nu echt? Welke natuurlijke eigenschappen zijn het best? En wat moet er vooral niet in zitten? Er wordt immers zoveel geroepen dat een bewuste keuze maken niet altijd gemakkelijk is. We krijgen dan ook regelmatig vragen over welke bodylotion het best is voor de huid. En dus ook welke het best gekozen kan worden. Is hier een eenduidig antwoord voor? Nou, nee… Het is ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Zo zijn er mensen die helemaal fan zijn van kokos en de heerlijke tropische geuren, waar anderen misschien liever gaan voor de wat rustigere geur van argan.

Welke ingrediënten zijn goed voor me?

Laten we beginnen met te zeggen dat er vooral ingrediënten zijn die je zou moeten vermijden zoals kunstmatige parfum stoffen en uitdrogende alcohol. Deze kunnen echt leiden tot problemen. Belangrijk is daarnaast vooral dat er voldoende vochtvasthoudende ingrediënten in zitten. Denk hierbij aan jojoba olie of argan olie. Maar ook belangrijk is in hoeverre de olie doordringt tot de diepere huidlagen, hier is kokos olie het sterkst in. Alle body lotion producten bij The Green Style bevatten minimaal één van bovenstaande oliën.

1. Bodylotion met Aloë Vera sap

Heb je vaak last van huidbeschadigingen, acné of exceem, dan is Aloë Vera uitermate geschikt. Bodylotion met Aloë Vera bevat van nature veel eiwitten en vitamines. Tevens heeft het een sterk hydraterende werking waardoor de barrière functie van de huid wordt hersteld, de jeuk vermindert en je minder geneigd bent te krabben. Eigenlijk kun je deze bodylotion voor alle toepassingen gebruiken. Het wordt niet voor niets een wonderplant genoemd.

2. Granaatappel

Veel van onze bodylotions bevatten eveneens granaatappelpitolie. Granaatappel is rijk aan kalium, vitamine E en essentiële vetzuren. Het heeft sterke antioxydatieve eigenschappen en een voedende werking. Het bevordert aanmaak van nieuwe huidcellen en dus de regeneratie van de huid. Bij regelmatig gebruik houdt het de huid in balans en helpt het bij herstel. Denk hierbij ook aan herstel na het zonnen of wanneer de huid in disbalans is door bijvoorbeeld vaak zwemmen, douchen of baden. De regenererende werking van granaatappel helpt ook goed bij rimpelvorming. Daarom vindt je dit ook terug in de Global Age producten die bedoelt zijn voor de rijper wordende huid.

3. Kokos

Bodylotion op basis van kokos is misschien wel de meest opkomende lotion qua populariteit. Het bevat kokos olie wat op zijn beurt weer laurinezuur bevat. Onderzoek toont aan dat dit zuur een antibacteriële en ontstekingsremmende werking heeft. Hierdoor werkt het bijvoorbeeld ook tegen puistjes. Kokos is eveneens uitermate geschikt voor de droge tot zeer droge huid. Belangrijk hierbij is wel regelmatig gebruik zodat de huid in balans kan blijven. Het werkt niet hydraterend maar biedt tal van andere voordelen. Gebruik het daarom in combinatie met een serum of moisturizer voor een optimaal effect.

En dan de geur van kokos… Het brengt je letterlijk in andere oorden.

4. Zoete amandelolie

Een ander goed voorbeeld van een uitstekend ingrediënt voor bodylotion is amandelolie. Amandelolie houdt het vocht in de huid vast, zorgt voor elasticiteit en een gezonde glans. Hierdoor is ook amandelolie zeer geschikt voor de droge huid. Of je te maken hebt met amandelolie of zoete amandelolie hangt af van de soort. Bij The Green Style werken we uitsluitend met de Prunus Dulcis, wat teer of zoet betekent. Met andere woorden, zoete amandelolie van Italiaanse komaf.

Het grote voordeel van de juiste bodylotion

Het grote voordeel van bodylotion is het gebruiksgemak. Het trekt snel in, blijft niet aan de handen zitten en smeert gemakkelijk uit. Het succes zit hem echter vooral in hoe vaak je het gebruikt… Kortom, smeer jezelf met regelmaat in en dan voornamelijk na het douchen. Alleen dan houdt het de huid in balans…