Gratis verzending vanaf €20,- (NL)

Natuurlijk en vegan

Binnen 24 uur verzonden

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deodorant

Toont alle 6 resultaten

 • Deodorant Aloë Vera 0% alcohol (100 ml)
  8,99
 • Deodorant Bergamot en Zoete Sinaasappel - 85 gr
  Deodorant Bergamot en Zoete Sinaasappel – 85 gr
  14,95
 • Deodorant Pepermunt en Eucalyptus - 85 gr
  Deodorant Pepermunt en Eucalyptus – 85 gr
  14,95
 • Deodorant Roos en Geranium - 85 gr
  Deodorant Roos en Geranium – 85 gr
  14,95
 • Deodorant Sandelhout, Lavendel en Zoete Sinaasappel - 85 gr
  Deodorant Sandelhout, Lavendel en Zoete Sinaasappel – 85 gr
  14,95
 • Uomo For Men Deodorant spray (100 ml)
  13,99

De kracht van natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorant wint snel aan populariteit onder mensen die op zoek zijn naar gezondere en milieuvriendelijkere alternatieven voor traditionele deodorants. In tegenstelling tot conventionele deodorants bevatten natuurlijke varianten geen synthetische chemicaliën zoals aluminium en parabenen, die in verband worden gebracht met verschillende gezondheidsproblemen.

Gebruik van essentiële oliën

In plaats daarvan maken natuurlijke deodorants gebruik van ingrediënten van plantaardige oorsprong, zoals essentiële oliën, bakpoeder, arrowrootpoeder en plantaardige waxen. Deze ingrediënten werken samen om de groei van geurveroorzakende bacteriën te remmen, overtollig vocht te absorberen en een frisse geur te bieden, zonder de poriën te verstoppen of de natuurlijke werking van het lichaam te verstoren.

Essentiële oliën zoals jojoba, tea tree, amandel en argan worden vaak gebruikt vanwege hun natuurlijke antimicrobiële eigenschappen en verfrissende geuren. Arrowrootpoeder en bakpoeder fungeren als natuurlijke absorptiemiddelen, die helpen bij het absorberen van overtollig vocht en het voorkomen van ongewenste geur. Plantaardige waxen zoals bijenwas of candelillawas helpen de deodorant zijn vaste vorm te behouden en zorgen voor een soepele applicatie.

Zacht en mild voor de huid

Een van de voordelen van natuurlijke deodorant is dat het over het algemeen milder is voor de huid, vooral voor mensen met een gevoelige huid die vaak reageren op de chemicaliën in traditionele deodorants. Het gebruik van natuurlijke ingrediënten kan helpen om huidirritatie en allergische reacties te verminderen, terwijl het nog steeds effectieve bescherming biedt tegen lichaamsgeur.

Hoewel natuurlijke deodorants over het algemeen veiliger zijn voor zowel de gezondheid als het milieu, is het belangrijk op te merken dat ze mogelijk minder krachtig zijn dan hun synthetische tegenhangers, vooral bij mensen die veel transpireren. Het kan dus zijn dat sommige mensen een overgangsperiode nodig hebben om aan natuurlijke deodorants te wennen en te ontdekken welke het beste werkt voor hun individuele behoeften.

Met een groeiende bewustwording van de voordelen van natuurlijke en duurzame producten, kiezen steeds meer mensen ervoor om over te stappen op natuurlijke deodorants als onderdeel van hun streven naar een gezondere levensstijl en een schonere planeet.

Filter

Huid type
Huid type
Haar type
Haar type
Vegan
Vegan