Gratis verzending vanaf €20,- (NL)

Natuurlijk en vegan

Binnen 24 uur verzonden

i.v.m. vakantie leveren wij weer vanaf 25 juli

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nutra Repair Baobab

Toont alle 7 resultaten

 • 100% Baobab olie (30 ml)(voor de droge huid)
  23,99
 • Baobab douchegel (200 ml) voor de droge huid
  11,99
 • Baobab gezichtscrème (50 ml)(voor de droge huid)
  Baobab gezichtscrème (50 ml)(voor de droge huid)
  22,99
 • Micellair water Baobab (300ml)
  10,99
 • Baobab lichaamscrème
  Nutra Repair Baobab lichaamscrème (150 ml) voor de droge huid
  16,99
 • Nutra Repair Baobab Lichaamsolie (200 ml)
  Nutra Repair Baobab Lichaamsolie (200 ml)
  15,99
 • Zeep Oro di Baobab voor de droge huid
  2,99

Baobab voor optimale hydratatie

Baobab (Adansonia) is een bomen soort die voor komt in de tropische en subtropische gebieden van Afrika, Madagascar, Australië en Arabië. Het geslacht omvat acht soorten bomen waarvan de Afrikaanse Baobab (Adansonia digitata) de bekendste is.

De Baobabboom wordt vaak beschouwd als een “symbool van Afrika” vanwege zijn opvallende uiterlijk en omdat hij wijdverspreid is over het Afrikaanse continent. De boom heeft een kenmerkende vorm met een dikke stam die lijkt op een fles, waardoor hij soms de “apenbroodboom” wordt genoemd vanwege de vruchten die erop groeien. Baobabs kunnen meer dan 1000 jaar oud worden en zijn een belangrijk onderdeel van de Afrikaanse ecologie en cultuur.

Baobab olie, een wonder voor de huidverzorging

Baobab olie wordt beschouwd als goed voor de huid vanwege de vele voordelen die het biedt. Hier zijn enkele redenen waarom baobab olie goed is voor de huid:

 1. Rijk aan voedingsstoffen: Baobab olie is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine A, vitamine D, vitamine E en omega-3, -6 en -9 vetzuren. Deze voedingsstoffen helpen de huid te voeden, hydrateren en beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren.
 2. Hydraterend: Baobab olie heeft een hoog gehalte aan omega-3, -6 en -9 vetzuren die helpen bij het hydrateren van de huid. Het trekt snel in de huid zonder een vettig gevoel achter te laten.
 3. Anti-aging: Baobab olie bevat vitamine C en vitamine A, die bekend staan om hun anti-aging eigenschappen. Deze vitamines helpen om de huid te verstevigen, rimpels te verminderen en de huidskleur te verbeteren.
 4. Ontstekingsremmend: Baobab olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen vanwege het hoge gehalte aan omega-3, -6 en -9 vetzuren. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid van de huid.
 5. Geschikt voor alle huidtypes: Baobab olie is geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid. Het is niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën niet verstopt en geen acne veroorzaakt.

Baobab tegen huid veroudering

Kortom, baobab olie is goed voor de huid vanwege de voedingsstoffen die het bevat en de hydraterende, anti-aging en ontstekingsremmende eigenschappen die het heeft.

Baobab kan helpen bij het verminderen van huidveroudering. Baobab is een fruit dat van nature rijk is aan vitamine C, antioxidanten en voedingsstoffen die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen die schade aan de huidcellen veroorzaken.

Vrije radicalen ontstaan door blootstelling aan UV-straling, vervuiling en andere omgevingsfactoren. Wanneer er te veel vrije radicalen in het lichaam aanwezig zijn, kan dit leiden tot oxidatieve stress, wat op zijn beurt kan leiden tot huidveroudering.

Baobab voor dagelijks gebruik

Door het hoge gehalte aan antioxidanten in baobab kan het helpen bij het verminderen van oxidatieve stress. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de huidelasticiteit en het verminderen van rimpels. Baobab is geschikt voor dagelijks gebruik.

Naast het gebruik van baobab als voedingssupplement, kan het dus ook worden gebruikt in huidverzorgingsproducten, zoals crèmes, serums en maskers, om de huid te hydrateren, te verzachten en te beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren.

Baobab als dagcrème

Baobab dagcrème wordt gebruikt als een hydraterende crème die helpt om de huid te voeden en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals zonnestraling en vervuiling. Zoals eerder uitgelegd, baobab olie bevat vitamine A, D, E en F, evenals omega-3-, omega-6- en omega-9-vetzuren, die allemaal gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van de huid.

Baobab dagcrème kan geschikt zijn voor mensen met een droge, gevoelige of verouderende huid, omdat het kan helpen om de huid te hydrateren en te verzachten. Het kan ook helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de huid te verstevigen.

Kies het juiste verzorgingsproduct

Samengevat kan baobab voor tal van redenen gebruikt worden. Het is een fijne olie en zeer effectief voor hydratatie van de huid. Gebruik je de pure, geconcentreerde baobab olie, dan heb je het sterkste effect. 100% natuurlijk, biologisch en uiteraard vegan. Voor het gehele lichaam is een bodylotion, huid olie of douchegel op basis van baobab ideaal.

Filter

Huid type
Huid type
Haar type
Haar type
Vegan
Vegan