Gratis verzending vanaf €20,- (NL)

Natuurlijk en vegan

Binnen 24 uur verzonden

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Purysens Babchi

Toont alle 4 resultaten

 • Gezichtscrème Purysens (50ml) voor de gevoelige huid
  22,99
 • Gezichtsmasker Purysens voor de gevoelige huid
  3,99
 • Micellair water Purysens (200ml) voor de gevoelige huid
  12,99
 • Reinigingsgel Babchi
  Reinigingsgel Babchi Purysens (150ml) voor de gevoelige huid
  12,99

Purysens met Babchi, zeer geschikt voor de meest gevoelige huid

Babchi, ook bekend als “Bakuchi” of “Psoralea corylifolia”, is een plantensoort die van nature voorkomt in delen van Azië, waaronder India, China en Nepal. De plant staat bekend om zijn kleine, bruine zaden, die al eeuwenlang worden gebruikt in de traditionele geneeskunde van deze regio’s.

Babchi wordt in de traditionele Ayurvedische geneeskunde gebruikt als een behandeling voor verschillende aandoeningen, waaronder huidproblemen, lepra, worminfecties, koorts, maagproblemen en menstruatieproblemen. Het is ook bekend om zijn immunomodulerende en antioxiderende eigenschappen.

De plant is ook gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, waar het wordt gebruikt als een tonicum en een diureticum, en in de traditionele Tibetaanse geneeskunde, waar het wordt gebruikt als een behandeling voor huidziekten, maagproblemen en lepra.

Tegenwoordig wordt babchi ook gebruikt in de moderne geneeskunde en cosmetica vanwege zijn potentiële antioxiderende, anti-inflammatoire en antimicrobiële eigenschappen.

Babchi, een zeer delicaat en mooi ingrediënt voor de huid

Babchi is een plant die al eeuwenlang wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Babchi-olie wordt vaak gebruikt in de huidverzorging vanwege de volgende voordelen:

 1. Behandeling van huidproblemen: Babchi-olie heeft antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het behandelen van huidproblemen zoals acne, eczeem, psoriasis en dermatitis.
 2. Verlichting van huiduitslag: Babchi-olie kan worden gebruikt om huiduitslag te behandelen. De olie heeft kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen om jeuk en roodheid te verminderen.
 3. Verlichting van pigmentatie: Babchi-olie kan helpen bij het verminderen van donkere vlekken en hyperpigmentatie op de huid. Het bevat een verbinding genaamd bakuchiol, die vergelijkbare eigenschappen heeft als retinol en kan helpen bij het verbeteren van de huidskleur en textuur.
 4. Anti-verouderingseffecten: Babchi-olie bevat ook verbindingen die kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels op de huid. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de elasticiteit en stevigheid van de huid.
 5. Zonnebrandbescherming: Babchi-olie kan ook helpen bij het beschermen van de huid tegen de schadelijke effecten van UV-stralen van de zon. Het kan helpen bij het verminderen van de schade aan de huidcellen en het voorkomen van zonnebrand.

100% natuurlijke verzorgingsproducten, beter voor jou en het milieu

Er zijn verschillende redenen waarom natuurlijke verzorgingsproducten beter kunnen zijn zonder chemische toevoegingen:

 1. Minder kans op allergische reacties: Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten vaak geen synthetische geurstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen, die vaak verantwoordelijk zijn voor allergische reacties en irritaties van de huid.
 2. Minder belastend voor het milieu: Chemische toevoegingen kunnen schadelijk zijn voor het milieu en onze waterwegen vervuilen. Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten vaak biologisch afbreekbare ingrediënten en worden vaak op een duurzame manier geproduceerd.
 3. Effectiever voor de huid: Natuurlijke ingrediënten kunnen, afhankelijk van de specifieke ingrediënten, effectiever zijn voor de huid dan synthetische ingrediënten. Natuurlijke ingrediënten kunnen de huid bijvoorbeeld hydrateren, kalmeren en beschermen.
 4. Geen schadelijke bijwerkingen op lange termijn: Sommige chemische stoffen in verzorgingsproducten kunnen na verloop van tijd schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten geen schadelijke chemicaliën en hebben daarom geen negatieve invloed op de gezondheid op de lange termijn.

Babchi als vegan verzorgingsproduct

Vegan verzorgingsproducten kunnen een goede keuze zijn, omdat ze vaak geen dierlijke ingrediënten bevatten en niet op dieren zijn getest. Bovendien zijn veel vegan verzorgingsproducten gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten die over het algemeen beter zijn voor het milieu en voor de gezondheid van mensen.

Het gebruik van vegan verzorgingsproducten kan ook bijdragen aan het verminderen van dierenleed en de impact op het milieu, omdat het vermijden van dierlijke producten bijdraagt aan het verminderen van de vraag naar de productie van dierlijke grondstoffen.

Echter, het is wel belangrijk om op te merken dat niet alle vegan verzorgingsproducten automatisch goed zijn. Sommige producten kunnen nog steeds synthetische en potentieel schadelijke ingrediënten bevatten, dus het is belangrijk om altijd de ingrediëntenlijst te controleren en eventueel te onderzoeken welke ingrediënten veilig en effectief zijn voor gebruik. De combinatie tussen natuurlijk en vegan is dus het beste alternatief.

Filter

Huid type
Huid type
Haar type
Haar type
Vegan
Vegan