Gratis verzending vanaf €20,- (NL)

Natuurlijk en vegan

Binnen 24 uur verzonden

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Soap bars

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

 • Scrub bar Citroen & Maanzaad
  Scrub bar Citroen & Maanzaad 70 gram
  6,95
 • Scrub bar Koffie & Gember
  Scrub bar Koffie & Gember 70 gram
  6,95
 • Scrub bar Koffie & Mint
  Scrub bar Koffie & Mint 70 gram
  6,95
 • Scrub bar lavendel & maanzaad
  Scrub bar Lavendel & Maanzaad 70 gram
  6,95
 • Shampoo bar Ceder & Gember
  Shampoo bar Ceder & Gember 70 gram
  6,95
 • Shampoo bar Lavendel
  Shampoo bar Lavendel 70 gram
  6,95
 • Shampoo bar Lemon grass
  Shampoo bar Lemon grass 70 gram
  6,95
 • Shampoo bar Sinaasappel & Mint
  Shampoo bar Sinaasappel & Mint 70 gram
  6,95
 • Shower bar Cederhout & Cacao
  Shower bar Cederhout & Cacao 70 gram
  6,95
 • Shower bar Patchouli & Rode klei
  Shower bar Patchouli & Rode klei 70 gram
  6,95
 • Shower bar sinaasappel kurkuma
  Shower bar Sinaasappel Kurkuma 70 gram
  6,95
 • Shower bar Tomato Patchouli & Jeneverbes
  Shower bar Tomato Patchouli & Jeneverbes 70 gram
  6,95

Soap bars voor je lichaam: De voordelen en verschillende soorten

Heb je wel eens gehoord van soap bars voor je lichaam? Deze bars worden steeds populairder vanwege hun vermogen om je huid te exfoliëren en zacht en glad te maken. In dit artikel zullen we de voordelen van het gebruik van soap bars bespreken en de verschillende soorten die beschikbaar zijn.

Wat zijn soap bars?

Soap bars zijn een soort lichaamsscrub die direct op de huid wordt aangebracht. Ze zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten, zoals zout, suiker of koffie, die werken om dode huidcellen te verwijderen en je huid zacht en verfrist achter te laten. Soap bars worden vaak gebruikt onder de douche of in bad en kunnen op het hele lichaam worden gebruikt.

Voordelen van soap bars

Soap bars bieden verschillende voordelen voor je huid. Hier zijn er een paar:

 1. Verwijdert dode huidcellen: Dode huidcellen kunnen zich op je huid opbouwen, waardoor deze er dof en droog uit kan zien. Soap bars werken om deze dode huidcellen te verwijderen en onthullen de frisse, gladde huid eronder.
 2. Verbeterde bloedcirculatie: Als je een soap bar gebruikt, masseer je ook je huid, wat de bloedcirculatie kan verbeteren. Verbeterde bloedcirculatie kan leiden tot een gezondere, helderdere teint.
 3. Verzacht de huid: Soap bars bevatten natuurlijke oliën, zoals kokosolie of etherische oliën, die kunnen helpen om je huid te verzachten. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met een droge of ruwe huid.
 4. Vermindert acne: Soap bars kunnen ook helpen bij het verminderen van acne door overtollige olie te verwijderen en poriën te ontstoppen.

Verschillende soorten soap bars

Er zijn verschillende soorten soap bars verkrijgbaar, elk met zijn eigen unieke voordelen. Hier zijn een paar van de meest populaire soorten:

 1. Zout soap bars: Zout soap bars zijn gemaakt met zeezout, wat een natuurlijk exfoliant is. Ze zijn geweldig voor mensen met een vette huid, omdat ze kunnen helpen overtollige olie te verwijderen en poriën te ontstoppen.
 2. Suiker soap bars: Suiker soap bars zijn gemaakt met suiker, wat ook een natuurlijk exfoliant is. Ze zijn zachter dan zout soap bars en een goede optie voor mensen met een gevoelige huid.
 3. Koffie soap bars: Koffie soap bars zijn gemaakt met gemalen koffiebonen, wat een uitstekende exfoliant is. Ze bevatten ook cafeïne, wat kan helpen om de verschijning van cellulitis te verminderen.
 4. Zelfgemaakte soap bars: Als je er de voorkeur aan geeft om je eigen soap bars te maken, zijn er tal van recepten online beschikbaar. Je kunt zelf bepalen welke ingrediënten je gebruikt en hoe grof je de scrub wilt hebben.

Hoe gebruik je een soap bar?

Het gebruik van een soap bar is vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen:

 1. Maak je huid nat: Stap onder de douche of in bad en maak je huid nat voordat je begint.
 2. Wrijf de soap bar over je huid: Neem de soap bar en wrijf deze zachtjes over je huid. Zorg ervoor dat je alle delen van je lichaam bedekt, maar vermijd gevoelige plekken zoals je gezicht en nek.
 3. Masseer de scrub in je huid: Gebruik je handen om de scrub zachtjes in je huid te masseren. Dit zal helpen om dode huidcellen te verwijderen en je huid te verzachten.
 4. Spoel af: Spoel de scrub af met warm water.
 5. Hydrateer je huid: Na het gebruik van een soap bar is het belangrijk om je huid te hydrateren. Breng een vocht inbrengende crème aan om je huid te helpen zacht en gehydrateerd te blijven.

Tips voor het gebruik van soap bars

Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je soap bar haalt:

 1. Gebruik niet te veel druk: Het is belangrijk om niet te hard te scrubben, omdat dit je huid kan beschadigen. Gebruik een lichte, cirkelvormige beweging en pas geen druk toe.
 2. Gebruik niet te vaak scrub: Overmatig gebruik van een scrub bar kan je huid irriteren en beschadigen. Gebruik het niet meer dan twee keer per week.
 3. Kies de juiste soap bar voor je huidtype: Afhankelijk van je huidtype, kun je een zout, suiker of koffie soap bar kiezen. Als je een gevoelige huid hebt, kies dan een suiker soap bar.
 4. Gebruik na het scrubben een vocht inbrengende crème: Het is belangrijk om je huid na het scrubben te hydrateren om uitdroging te voorkomen.

Conclusie

Soap bars zijn een geweldige manier om je huid zacht en glad te maken. Door het gebruik van natuurlijke ingrediënten, zoals zout, suiker of koffie, verwijderen ze dode huidcellen en helpen ze je huid te verzachten. Er zijn verschillende soorten soap en scrub bars beschikbaar, elk met hun eigen unieke voordelen. Zorg ervoor dat je de juiste kiest voor je huidtype en gebruik het niet te vaak om beschadiging van de huid te voorkomen. Voeg een soap bar toe aan je wekelijkse routine en geniet van de voordelen van een zachte, stralende huid!

Filter

Huid type
Huid type
Haar type
Haar type
Vegan
Vegan