Gratis verzending vanaf €20,- (NL)

Natuurlijk en vegan

Binnen 24 uur verzonden

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Optimale huidverzorging, 6 tips om de huid te beschermen bij winter kou

Huidverzorging in de koude wintermaanden

Tijdens de koude winter maanden is het van groot belang dat je jouw huid goed verzorgd. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. De koude lucht kan de huid erg gevoelig maken. Zorg daarom dat je ook tijdens de wintermaanden de huid goed blijft verzorgen zodat de huid niet uitdroogt. Zeker in deze periode heeft jouw huidverzorging een upgrade nodig. Daarom geven we je 6 tips om de winter goed door te komen.

1. Zonnebrand tijdens de wintersport

Het blijft belangrijk, zonnebrand. De kracht van de zon kan in de bergen behoorlijk oplopen. Daarnaast kan wel 85% teruggekaatst worden door de sneeuw. Hierdoor blijft de huid, ondanks de lage temperaturen, uiterst gevoelig voor verbranding. De schadelijke UV straling is de belangrijkste oorzaak van huidveroudering. Het kan tevens pigment vlekken of verlies veroorzaken. Gebruik daarom zeker op wintersport een zonnebrand met een factor boven de 30. Lees meer over zonnebrand en het gebruik ervan op we website van het KWF.

2. Dag en nacht crème; De oplossing voor uitdroging

Omdat het gebruik van dag en nacht crème altijd aangeraden wordt zit dit wellicht al in je dagelijkse huidverzorging routine. Nog niet? Begin er dan direct mee. Schaf een goede dagcrème en nachtcrème aan en gebruik deze dagelijks. Dagcrème ondersteunt de huid en zorgt dat de koude lucht minder impact heeft. Veel dagcrèmes bevatten al een SPF waardoor de huid meteen beschermd is tegen UV straling. Wat betreft nachtcrème raden wij een crème met sheaboter aan. Het voedt de huid, hydrateert en helpt rimpels te voorkomen. Het houdt de huid vet gedurende de nacht.

3. Let op je voeding

Doorgaans verandert ons voedingsgedrag in de winter. Onderzoek wijst uit dat we minder fruit eten en meer vette producten. Tevens bewegen we in de winter minder. Een goede tip is dan ook om selectief te zijn met voeding. Kies vaker bewust voor groente en fruit en gebruik niet teveel zuivel en vlees. Zuivel en graanproducten kunnen ook een negatieve werking hebben op de huid. Voeding is dus ook een belangrijke onderdeel van de dagelijkse huidverzorging.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, drink veel water. Huidverzorging is belangrijk, echter het begint bij de basis. De lucht in huis is gedurende de winter vaak erg droog en heeft een uitdrogende effect op de huid. Drink daarom minimaal 2 liter water per dag. Je zult zien dat de huidverzorging producten nog veel beter tot zijn recht komen. Hydratie door veel drinken en het gebruik van hydraterende huidverzorging producten, de ideale combinatie! Oh en nog een extra tip: Gebruik luchtbevochtigers in huis.

4. Douche niet te vaak

Zeker in de winter zijn we geneigd vaker en warmer te douchen. Niets is lekkerder dan een warm bad of hete douche wanneer het buiten vriest. Let hier mee op! Douchen en badderen heeft een sterk uitdrogend effect en het is simpelweg niet nodig om dagelijks te doen. Toch iedere dag even deze heerlijke opfrisbeurt? Gebruik dan een goede huidolie om de huid weer voldoende te voeden. Tip: Scrub zo min mogelijk gedurende de wintermaanden!

5. Zorg voor een dagelijks huidverzorging ritueel

Reinig de huid met behulp van een cleanser of lotion. Dit verwijdert onzuiverheden en zorgt voor betere opname van huidolie of crèmes. Let wel op dat je een cleanser kiest voor de gevoelige of droge huid, Gebruik vooral geen producten met chemische elementen zoals parfum en vermijdt alcohol bevattende huidproducten.

Breng vervolgens een hydraterend serum aan. Het trekt zeer snel in en geeft de huid een enorme boost. Gebruik vervolgens een dagcrème om de huid te voeden, hydrateren en licht vettig te maken. Het geeft de huid een natuurlijke beschermlaag.

Een goede toevoeging is oogcrème. Koude lucht zorgt voor tranen en we knijpen vaker met de ogen. Hierdoor ontstaan fijne lijntjes en rimpeltjes. Smeren dus!

6. Blijf voldoende bewegen

Zoals in tip 3 al aangegeven, we bewegen doorgaans minder tijdens de koude en natte maanden. Ben je hier bewust van en bouw een beweegmomentje in als onderdeel van je dagelijkse routine en huidverzorging. Beweging stimuleert de doorbloeding wat zorgt voor een goede stofwisseling van de huid.