Gratis verzending vanaf €20,- (NL)

Natuurlijk en vegan

Binnen 24 uur verzonden

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Soap Bars, de 3 beste douche producten

Soap bars als natuurlijk alternatief voor zeepproducten

Soap bars zijn weer helemaal terug van weg geweest! En dan niet alleen het zeepblokje bij de wastafel maar soap bars in allerlei vormen en varianten. Geen plastic verpakkingsmateriaal en uiterst duurzaam geproduceerd. Soap bars zijn harde zeepstukken die worden gebruikt om de huid te reinigen. Ze zijn gemaakt van een combinatie van natuurlijke en/of synthetische ingrediënten zoals oliën, vetten en alkaliën. Soap bars zijn verkrijgbaar in verschillende geuren, texturen en formules voor verschillende huidtypen en -behoeften.

Duurzamer dan soap bars kan bijna niet

Soap bars worden meestal gebruikt onder de douche of in bad en worden aangebracht op een natte huid om een schuimende reiniging te bieden. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan soap bars boven vloeibare zeep omdat ze minder plastic verpakkingen vereisen en minder kans hebben om uit te drogen of te lekken. Bij The Green Style kennen we drie typen soap bars:

Al deze bars zijn 100% ecologisch verantwoord geproduceerd en bevatten afval producten uit de voedsel industrie zoals koffie en snijafval uit restaurants. Bij snijafval kun je denken aan tomaat, sinaasappel, gember en kruiden. Om deze reden variëren de verschillende geuren en samenstellingen ook.

Een milieu bewuste keuze

Buiten duurzaamheid door gebruik van afval producten is de productie van soap bars ook nog eens zeer milieu vriendelijk. Er is weinig energie of water nodig en onze leverancier produceert op relatief kleine schaal. Vrijwel alles is handwerk en er is dus geen sprake van massa productie. Dit maken soap bars een typisch voorbeeld van ambacht met oog voor milieu.

Shower bars, het meest pure voorbeeld binnen soap bars

Shower bars zijn een handige en praktische manier om jezelf te wassen onder de douche. Deze bars zijn in feite stukken zeep die aan een touw of stang worden gehangen, waardoor je ze gemakkelijk kunt vastpakken en gebruiken tijdens het douchen.

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van shower bars:

  1. Gemakkelijk in gebruik: Shower bars zijn handig in gebruik omdat je ze kunt vasthouden en over je lichaam kunt wrijven om jezelf schoon te maken. Dit in tegenstelling tot traditionele zeep die gemakkelijk kan uitglijden en vallen.
  2. Langere levensduur: Shower bars gaan over het algemeen langer mee dan vloeibare zeep. Ze zijn minder vatbaar voor bacteriële groei en kunnen meestal meer gebruiksuren aan dan vloeibare zeep.
  3. Milieuvriendelijk: Shower bars zijn over het algemeen milieuvriendelijker dan vloeibare zeep omdat ze minder verpakking nodig hebben. Veel shower en soap bars zijn ook biologisch afbreekbaar.
  4. Geen verspilling: Shower en soap bars kunnen gemakkelijk worden gebruikt tot ze helemaal op zijn, terwijl bij vloeibare zeep er soms restjes in de fles blijven zitten die niet meer te gebruiken zijn.
  5. Verschillende soorten: Shower bars zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij jouw huidtype en behoeften past. Sommige shower bars zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor een droge huid of gevoelige huid.

Kortom, shower bars zijn een handige en duurzame manier om jezelf schoon te maken onder de douche.

Shampoo bars, hernieuwde manier van haren wassen

Shampoo bars zijn haarverzorgingsproducten die qua vorm lijken op een stuk zeep, maar zijn speciaal ontworpen voor het reinigen en verzorgen van het haar. In tegenstelling tot traditionele vloeibare shampoos, worden shampoo bars gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals plantenextracten, etherische oliën en boters. Om een shampoo bar te gebruiken, maak je je haar en de bar nat en wrijf je de bar tussen je handen om schuim te creëren. Het schuim masseer je vervolgens in je haar en hoofdhuid, waarna je het uitspoelt met water. De meeste shampoo bars zijn geschikt voor alle haartypes, maar er zijn ook speciale varianten voor bijvoorbeeld vet, droog of gekleurd haar.

Scrub bars voor een diepere reiniging van de huid

Scrub bars kunnen fijn zijn om te gebruiken, maar het hangt af van je persoonlijke voorkeur en huidtype. Scrub bars zijn in principe exfoliërende soap bars die fijne korrels bevatten om dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen. Dit kan helpen om de huid zachter en gladder te maken en een gezonde gloed te geven.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat te ruw scrubben kan leiden tot irritatie, roodheid en schade aan de huid. Daarom is het belangrijk om te weten hoe vaak je een scrub bar kunt gebruiken en om te kiezen voor een product dat geschikt is voor jouw huidtype. Het voordeel van scrub bars is dat het lichter scrubt dan gangbare vloeibare scrubs.

Als je een gevoelige huid hebt of last hebt van huidaandoeningen zoals eczeem of acne, is het raadzaam om voorzichtig te zijn bij het gebruik van een scrub bar. In plaats daarvan kun je een zachtere douchegel gebruiken.