Gratis verzending vanaf €20,- (NL)

Natuurlijk en vegan

Binnen 24 uur verzonden

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vegan shampoo, de nummer 1 meest verantwoorde oplossing

Vegan shampoo alleen voor Vegans? Nou nee, laat je vooral niet afschrikken door het woord. Het kan voor iedere lifestyle interessant zijn.

Vegan shampoo, hip of oudbollig?

Vegan verzorgingsproducten zijn in trek! En niet zo’n beetje ook. Niet gek, aangezien steeds meer mensen bewust bezig zijn met een gezonde leefstijl met zo min mogelijk impact of dier en milieu. Waar Vegan en Vegetarisch vroeger vooral gelinkt werd aan dierenwelzijn, is het tegenwoordig een veel bredere term die staat voor een verantwoordelijke manier van produceren en gebruik maken van producten en ingrediënten die zo min mogelijk impact hebben op onze planeet. Dat klinkt toch al een stuk minder oudbollig? In deze blog willen we je graag wat meer vertellen over vegan shampoo.

Wat betekent Vegan in relatie tot verzorging?

Zoals hierboven uitgelegd gaat een Vegan levensstijl over meer dan alleen dierenwelzijn. Echter, de letterlijke betekenis van Vegan is weldegelijk dat er geen gebruik gemaakt wordt van dierlijke ingrediënten en dat producten niet getest zijn op dieren. Dagelijkse verzorgingsproducten zijn tegenwoordig ook steeds vaker te verkrijgen als vegan variant. Denk hierbij aan vegan shampoo, conditioner, bodylotion en gezichtscrème.

Waarom worden er zoveel dierlijke ingrediënten gebruikt?

Het simpele antwoord op deze vraag is kosten. Dierlijke ingrediënten zijn goedkoop en vaak afkomstig als restproduct uit de vleesindustrie. Voorbeelden van dierlijke ingrediënten:

  • Originele keratine, afkomstig van botten
  • Haren
  • Elastine
  • Vet afkomstig van wol
  • Bijenwas
  • Origineel collageen
  • Honing
  • Melk

Overstappen naar Vegan shampoo?

Maken we een betere wereld door over te stappen naar vegan shampoo? Wij denken van wel. Het begint bij bewustwording. Iedereen maakt zijn eigen keuzes en dat moeten we vooral blijven respecteren. Iemand hoeft niet 100% vegan te zijn om toch een steentje bij te kunnen dragen aan een betere wereld. En nu het mooie nieuws, er zijn zoveel mooie producten die verantwoord zijn en zelfs hoogwaardiger zijn in kwaliteit.

Vegan shampoo of verzorgingsproducten in zijn algemeen bevatten minder en mildere ingrediënten. Er wordt veelal gebruikt gemaakt van krachtige, natuurlijke ingrediënten zoals lijnzaadolie, verantwoorde kokosolie, berk en muntextracten.

Vegan shampoo

Vloeibare shampoo die minder schuimt

Vloeibare vegan shampoo lijkt veel op de traditionele shampoos. Een eigenschap waaraan je een natuurlijke shampoo kunt herkennen is minder schuim. Veel zeep producten bevatten de chemische stof SLS (Sodium Lauryl Sulfaat). Dit zorgt voor het schuimen. Veel mensen associëren schuim met zeep. Onze producten schuimen veel minder. Het beetje schuim dat je merkt komt door luchtbellen die ontstaan in de vloeibare substantie. Het zijn miljoenen luchtbellen die aan elkaar vastzitten door middel van water. Vegan shampoo en dan met name shampoo op natuurlijke basis schuimt dus minder.

Shampoo bars

Een andere trend die we momenteel zien is de terugkomst van zeepblokjes. We kennen allemaal de traditionele handzeep blokjes bij de wastafel maar ook blokjes shampoo, scrub blokjes en blokjes douchegel zijn helemaal terug van weggeweest. Blokjes shampoo worden ook wel shampoo bars genoemd. Het voornaamste voordeel is verpakking. Geen plastic fles of tube meer. Eigenlijk heb je helemaal geen verpakkingsmateriaal meer nodig. Maar om toch de nodige product informatie te kunnen vermelden maken wij gebruik van papieren verpakkingen.

Nadelen vegan shampoo en verzorgingsproducten

Hebben we je al een beetje overtuigd? Zijn er dan helemaal geen nadelen aan vegan shampoo? Jawel… Vegan verzorgingsproducten zijn vaak duurder dan gangbare producten bij de discountformules. Dat geldt overigens niet alleen voor verzorgingsproducten. Kijk maar eens naar het biologische assortiment in de supermarkt, ook deze producten zijn nog steeds duurder. Helaas hebben we hier weinig invloed op. Het grote voordeel van iets meer betalen is dat er vaak een hogere kwaliteit tegenover staat. Dus je krijgt er wel degelijk iets voor terug. Een betere wereld, een betere huid en verzorgde haren. Wat wil je nog meer…

Vegan shampoo