Gratis verzending vanaf €20,- (NL)

Natuurlijk en vegan

Binnen 24 uur verzonden

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom scrubben?

Scrubben… vrijwel iedereen weet wat het is maar nog weinig mensen doen dit met regelmaat. Maar waarom is scrubben eigenlijk goed? Welk effect geeft het?

Je herkent het gevoel van een droge huid vast wel. Schilfertjes, jeuk, dofheid en een ruw aanvoelende huid… Dit wordt veelal veroorzaakt door dode huidcellen. Iedere dag maakt de huid nieuwe huidcellen aan. Op deze manier vernieuwt de huid zich. De oude, dode huidcellen blijven veelal achter op en dus aanwezig op de huid. Het ophopen van deze huidcellen veroorzaakt bovenstaande symptomen. Tevens sluit het de poriën van de huid af waardoor bodylotion of olie minder goed opgenomen kunnen worden.

Door te scrubben verwijder je deze dode huidcellen effectief. Het helpt de huid om sneller te herstellen en je zult merken dat de huid minder dof en droog aanvoelt. Dit effect wordt versterkt bij het gebruik van een goede huidolie.

De juiste werkwijze

Klinkt leuk allemaal maar hoe kun je het beste scrubben? Eigenlijk is het heel simpel. Maak de huid vochtig en breng de scrub dun aan. Scrub de huid vervolgens met ronddraaiende bewegingen. Je hoeft vrijwel geen druk uit te oefenen. Als je klaar bent spoel je de huid vervolgens af met warm water. Schrik niet als de huid een beetje rood is na het scrubben. Dit komt mede door de doorbloeding van de huid en trekt vaak snel weer weg.

Let op dat je voor het gezicht speciale gezichtsscrub gebruikt. De huid in het gezicht is gevoeliger en daarom is een normale lichaamsscrub vaak niet geschikt.

Hoe vaak?

Dagelijks scrubben is niet aan te raden. Het beste is om 1 of 2 keer per week te scrubben. Heb je last van een gevoelige huid, houd het dan bij maximaal 1 keer per week.

Welke producten kan ik het best gebruiken?

Er zijn enorm veel scrubs beschikbaar. Deze producten lopen erg uiteen als het gaat om effectiviteit en kwaliteit. Zo zijn er scrubs op basis van koffie, zout en suiker. De scrubs van The Green Style zijn veelal op basis van abrikozenpit. Door deze te vermalen krijg je een fijne, lichte scrub die de huid niet beschadigt. Het is een natuurlijke en biologische oplossing en tevens goed voor de huid. De aanwezigheid van olie of aloë vera zorgt voor voeding en herstel van de huid en bevordert de verdere aanmaak van nieuwe huidcellen.

Combinatie met Aloë Vera

Een veel gekozen scrub is de gezichtspeeling met Aloë Vera. Aloë Vera staat al eeuwenlang bekend om de geneeskrachtige werking. Dit wordt ook wetenschappelijk onderkend. Er zijn in totaal honderden verschillende soorten van deze sterke plant te vinden. Aloë Barbadensis Miller wordt gezien als een van de best werkzame soorten. Deze soort wordt ook gebruikt in cosmetica. Het biedt veel verschillende voordelen. Zo werkt het goed tegen acne en eczeem, heeft het een anti verouderende werking, helpt tegen insectenbeten en heeft het een schimmelwerende werking. Kortom, een geneeskrachtig en bovenal kalmerend ingrediënt dat zich uitstekend laat combineren met scrubben.

Combinatie met Argan

Een andere mooie combinatie is scrubben met argan. Argan olie wordt in onder andere Marokko veel gebruikt door vrouwen voor de dagelijkse huidverzorging. Het wordt gemaakt van argan noten. De nootjes worden gebrand waarna er water wordt toegevoegd. Vervolgens wordt het geperst. Het resultaat is een heerlijk geurend ingrediënt. Het grote voordeel van argan olie is dat het veel vetzuren, antioxidanten en Vitamine E bevat. Daarnaast heeft argan een enorm hydraterend vermogen waardoor het uitermate geschikt is in combinatie met scrubben. Het trekt diep in de huid waardoor de huid niet vettig aanvoelt.

Zoals je hierboven kunt lezen, scrubben is niet alleen effectief maar in combinatie met de juiste ondersteunende ingrediënten vooral ook verzorgend. Een onderschat onderwerp maar zeer goed om enkele keren per week te doen.